Ooglaseren: Lasik of lasek? 

Er zijn twee fundamentele vormen van ooglaseren: Lasik en Lasek. Ze verschillen alleen in de manier waarop het oog wordt voorbereid voor de ooglaserbehandeling. Bij de Lasik behandeling wordt een flapje gemaakt in de buitenste laag van het hoornvlies. Bij de Lasek behandeling wordt een flinterdun laagje weggeschoven door dit eerst met een alcohol oplossing week te hebben gemaakt. Na het daadwerkelijke ooglaseren wordt dit weer teruggelegd. 

De ooglaserbehandeling is voor zowel de Lasek als de Lasik behandeling hetzelfde.

intralase Ooglaseren, nieuwste techniek

De tegenwoordig meest uitgevoerde ooglaserbehandeling is de IntraLase femtoLasik ooglaserbehandeling. Deze ooglaserbehandeling is volgens de Lasik methode, waarbij het flapje niet meer met een mesje wordt gesneden, maar met een computergestuurde laser. De IntraLase femtoLasik methode is de meest veilige en meest nauwkeurige ooglaserbehandeling van dit moment.

Ooglaser vooronderzoek geeft zekerheid  

Sommige mensen zijn alleen geschikt voor een LASEK of een LASIK ooglaserbehandeling, terwijl anderen geschikt zijn voor beide. De oogarts kan tijdens ee vooronderzoek aangeven voor welke ooglaserbehandeling u het meest geschikt bent. In sommige gevallen is het niet mogelijk om uw ogen te laseren. Een lensimplantatie zou dan een alternatief voor ooglaseren kunnen zijn.

Als u een hoge oog-afwijking heeft, ouderdoms gezichtsverlies of een andere oogaandoening heeft, kunt u niet meer geschikt zijn voor ooglaseren. Personen met diabetes, reuma of zwangerschap komen ook niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Een ooglaser vooronderzoek zal altijd uitsluitsel kunnen geven hieromtrent.

Ooglaserbehandeling bewezen veilig en effectief

Ooglaseren is een zeer velige en voor een oogarts een relatief eenvoudige manier om uw ogen permanent te laten corrigeren. De behandelingen zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA, wat betekent dat ooglaseren een vertrouwde en bewezen veilige methode is. Ooglaserbehandelingen worden al meer dan 30 jaar uitgevoerd. De resultaten op lange termijn zijn bekend. Inmiddels is de ooglaser apparatuur dermate verfijnd dat de resultaten zeer goed zijn. U heeft na de ooglaserbehandeling geen bril of lenzen meer nodig. Ooglaseren is een populaire ingreep voor personen tussen de 18 en 65 jaar. Negen van de tien personen kunnen met een ooglaserbehandeling voorgoed, zonder hulpmiddelen, een nieuw gezichtsvermogen bereiken.  

Ooglaserbehandeling

Ooglaseren is de laatste jaren enorm populair geworden. De risico''s zijn afgenomen en de zichtresultaten zijn verbeterd.
Meer over ooglaseren
»

 

Nieuws over ooglaseren

Vision Ooglaseren komt in Nederland met prijsdoorbraak voor IntraLase ooglaserbehandeling. 

Lees verder »