Veilige ooglasertechnieken als alternatief voor bril of lenzen

Ooglaseren is de laatste jaren enorm populair geworden, maar ook veel veiliger! Het is de oplossing om zonder bril of lenzen door het leven te gaan. De risico's van een ooglaserbehandeling zijn sterk afgenomen en de zichtresultaten zijn sterk verbeterd.

U kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende ooklasertechnieken, aangepast op uw eigen specifieke situatie. De expertise van de arts en de toegepaste ooglaser-apparatuur zijn van groot belang voor een goed resultaat van uw ooglaserbehandeling.


De meest gebruikte ooglasermethodes zijn:

Intralase is tegenwoordig de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling. Deze behandeling gebeurt via de Lasik-methode. Hierbij wordt het flapje niet meer met een mesje gesneden maar met een computergestuurde laser. De IntraLase-methode is de meest veilige en nauwkeurige ooglaserbehandeling van dit moment.
Meer lezen over IntraLase


Lasik
De Lasik ooglaserbehandeling bestaat uit twee stappen. Bij de eerste stap wordt het flapje aangemaakt door een mesje, de zogenaamde microkeratoom. Dit mechanische instrument wordt handmatig bediend. Het flapje wordt vervolgens omgeklapt. Tijdens de tweede stap vindt het werkelijke ooglaseren plaats. Na het ooglaseren wordt het flapje weer teruggelegd.

Lasek
Omdat geen oog gelijk is bestaan er verschillende ooglaserbehandelingen. De oogarts kiest altijd voor de methode die bij u het beste resultaat zal opleveren. Het is mogelijk dat de oogarts in uw geval de Lasek-methode zal adviseren. Er zijn verschillende redenen om een Lasek-behandeling uit te voeren, bijvoorbeeld als u een te dunne cornea (hoornvlies) heeft. Bij de Lasek ooglaserbehandeling wordt de bovenste epitheellaag van het hoornvlies met alcohol losgeweekt en opzij geschoven. Hierna wordt het oog gelaserd.

Na het laseren wordt de epitheellaag weer teruggerold en wordt direct het andere oog behandeld. Na de ooglaserbehandeling vormt zich geleidelijk aan een nieuwe epitheellaag. U zult ongeveer 3 dagen een branderig gevoel aan de ogen ondervinden. Het herstel verloopt langzamer dan bij de IntralLase en Lasik-methode. Direct na de behandeling zal uw zicht al sterk zijn verbeterd en elke dag wordt uw zicht steeds scherper. Na circa 3 maanden is uw optimale zichtresultaat bereikt.

De Lasek, Lasik en IntraLase behandelingen worden tegenwoordig ook aangeboden in het buitenland, zoals Turkije.


 

Ooglaserbehandeling

Ooglaseren is de laatste jaren enorm populair geworden. De risico''s zijn afgenomen en de zichtresultaten zijn verbeterd.
Meer over ooglaseren
»

 

Nieuws over ooglaseren

Vision Ooglaseren komt in Nederland met prijsdoorbraak voor IntraLase ooglaserbehandeling. 

Lees verder »