Femtosecond ooglaserbehandeling

Met de Femtosecond ooglasermethode is het mogelijk om het flapje te maken met behulp van een laserstraal. Er komt hierbij geen chirurgisch mesje aan te pas. Hierdoor is er sprake van een 100% volledige laserbehandeling. Het voordeel van de femtosecond methode is dat er veel minder tot geen risico meer is op complicaties met betrekking tot het flapje. Het flapje kan door middel van een computergestuurde laser veel nauwkeuriger gemaakt worden en de kans op scheurtjes en dergelijke is hierdoor minimaal. Ook is de behandeling zelf hierdoor veel minder pijnlijk dan bijvoorbeeld de Lasek behandeling, waarbij het flapje met alcohol opzij wordt geschoven. Een ander voordeel van de Femtosecond methode is dat de zichtkwaliteit na de operatie veel beter is in vergelijking met andere ooglaserbehandelingen.

Lasek
Lasek is een ooglasermethode waarbij niet gesneden wordt, maar het buitenste laagje van het hoornvlies wordt losgeweekt met behulp van alcohol. Het flapje wordt daarna opzijgeschoven, waarna het oog gelaserd kan worden. Na de Lasek ooglaserbehandeling wordt er een contactlens op het oog geplaatst om genezing te versnellen. Na vier dagen kan de lens worden verwijderd. Meestal wordt de Lasek ooglaserbehandeling als pijnlijker ervaren dan de Femtosecond of Lasik behandeling, omdat de behandeling aan de oppervlakte van het oog plaatsvindt. Oogdruppels en pijnstillers geven hierbij verlichting.

Lasik
Bij de standaard Lasik ooglaserbehandeling wordt met een chirurgisch mesje het flapje gesneden. Dit flapje wordt dan opzij geschoven en het oog wordt daarna door middel van de laser gecorrigeerd. Het flapje wordt na de behandeling weer terug geschoven. Lasik wordt door de meeste mensen als vrij pijnloos ervaren. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Meestal kan men na de operatie al scherp zien.

Hoornvlies
Het hoornvlies is het buitenste, glasachtige deel van het oog. Bij het scherp stellen van bepaalde beelden die op het netvlies vallen is het hoornvlies zeer belangrijk. In het hoornvlies wordt namelijk het meeste licht gebroken. De kromming van het hoornvlies is hierbij bepalend voor de breking van het binnenkomende licht. Het hoornvlies bestaat uit meerdere lagen, het epitheel, het endotheel en het stroma. Het epitheel kan zich zeer snel genezen, bij beschadiging kan het zich binnen een week geheel vernieuwen. Het beschadigde gedeelte wordt dan bedekt met een nieuwe laag epitheelcellen.

Oogcorrectie
Oogcorrecties zijn op verschillende manieren uit te voeren. Het is een methode om voor altijd af te zijn van uw bril of lenzen, door middel van ooglaseren of een lensimplantatie. Bij ooglaseren werd voor het maken van het flapje voorheen alleen een mesje gebruikt. Tegenwoordig wordt hiervoor een computergestuurde laser gebruikt, deze methode wordt de Femtosecond IntraLase methode genoemd. De kans op complicaties is bij deze behandeling vele malen kleiner en het zicht is ook beter na de operatie in vergelijking met andere ooglasermethoden. Er kan als oogcorrectie ook gekozen worden voor lensimplantatie. Hierbij wordt een kunstlens ingebracht in het oog, waarbij de natuurlijke lens kan worden vervangen of blijven zitten. Natuurlijk is het van belang om een vooronderzoek te laten verrichten waarbij gekeken wordt welke oogcorrectie voor uw ogen geschikt is.

Ooglaserbehandeling

Ooglaseren is de laatste jaren enorm populair geworden. De risico''s zijn afgenomen en de zichtresultaten zijn verbeterd.
Meer over ooglaseren
»

 

Nieuws over ooglaseren

Vision Ooglaseren komt in Nederland met prijsdoorbraak voor IntraLase ooglaserbehandeling. 

Lees verder »